G7 și partenerii săi vor accelera tranziția de la combustibilii fosili la energia verde

Participanții la summitul G7 au căzut de acord asupra necesității de a „elimina treptat cărbunele” și de a „crește ponderea energiei regenerabile în mixul energetic”.

Grupul celor șapte țări G7, împreună cu statele partenere (Argentina, India, Indonezia, Senegal și Africa de Sud) au convenit să accelereze reducerea dependenței de combustibilii fosili și tranziția către energia verde. Acest lucru a fost afirmat în declarația lor comună emisă luni, în marja summitului G7.

„Liderii G7 și ai țărilor partenere au convenit să ia în considerare modalități de reducere a ponderii energiei bazate pe carbon în mixul energetic și să accelereze procesul de reducere a dependenței de combustibilii fosili, precum și dezvoltarea timpurie a surselor de energie regenerabilă nepoluantă și realizarea eficienței energetice”, se arată în document.

Potrivit acestuia, participanții au convenit asupra necesității de a „elimina treptat utilizarea cărbunelui” și de a „crește ponderea energiei regenerabile în mixul energetic”. În plus, s-a convenit să se ia în considerare G7 ca o platformă pentru crearea unei infrastructuri de investiții globale pentru dezvoltarea energiei curate și durabile.