Trudeau: Implicarea sectorului privat în combaterea schimbărilor climatice trebuie să fie sporită

După cum a subliniat primul ministru al Canadei, problema nu poate fi rezolvată doar prin mijloace bugetare.

”Țările din Grupul celor șapte (G7) trebuie să facă mai mult pentru a atrage investiții private în programele privind schimbările climatice” a declarat premierul canadian Justin Trudeau, duminică la summitul G7 din Germania.

„Trebuie să găsim modalități de a încuraja mai multe investiții în sectorul privat, deoarece bugetele nu pot rezolva singure această problemă”, a spus el. Trudeau a precizat că autoritățile canadiene dezvoltă deja platforme de finanțare mixtă pentru astfel de programe.

El a declarat că, la precedentul summit G7 de la Londra, Canada s-a angajat să își dubleze finanțarea pentru climă, ajungând la 5,3 miliarde de dolari canadieni (4,1 miliarde de dolari) în cinci ani. Aceste fonduri, în special, sunt alocate pentru eliminarea treptată a surselor de energie fosilă. Anterior, prim-ministrul a declarat că Canada intenționează să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 40-45% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 2005, și intenționează să le reducă la zero până în 2050.