A început Săptămâna Verde Europeană

În perioada 30 mai – 5 iunie 2022, se desfășoară Săptămâna Verde Europeană. Împreună vom marca și promova importanța acțiunilor comune pentru planetă cu accent pe economie verde circulară și conservarea biodiversității.

Săptămâna Verde a UE este o oportunitate anuală de a dezbate politica europeană de mediu cu factorii de decizie politică, ecologiști de top și părți interesate din Europa și nu numai. Ediția din acest an se concentrează pe European Green Deal – strategia de creștere durabilă și transformatoare a UE pentru o Europă eficientă din punct de vedere al resurselor și neutră din punct de vedere climatic până în 2050.

Toate schimbările? Ce se întâmplă cu politica de mediu a UE în timp de criză este subiectul evenimentului de deschidere va avea loc pe data de 30 mai 2022, ora 14.30.  Sesiunea de deschidere a Săptămânii verzi 2022 va fi focusată pe poziția complexă a politicii de mediu în circumstanțele actuale. Pe lângă faptul că vor aborda impactul războaielor asupra mediului, vorbitorii vor discuta și probleme precum: provocările pe plan energetic al UE, prețurile alimentelor și accesul la materii prime esențiale..

Proiectul EU4Environment – Economia Verde, ca parte a Săptămânii Verzi Europene #EUgreenweek2022, va organiza un webinar-ul la nivel regional pentru a face bilanțul progreselor și provocărilor în implementarea măsurilor de conservare a biodiversității și ecosistemelor. Evenimentul va avea loc pe data de 1 iunie 2022, ora: 14.00-15.30. În cadrul webinar-ului se va discuta și se vor oferi răspunsuri de la experți despre: cum pot beneficia comunitățile de pe urma protecției și refacerii biodiversității? care sunt nevoile pentru extinderea participării comunităților locale la restaurarea biodiversității? Care sunt provocările cu care se confruntă comunitățile dependente de pădure? Cum sunt interconectate biodiversitatea și rezistență comunităților locale din Ucraina în timp de război?

Înregistrare: https://bit.ly/3PFVeWy

Mai multe informații: https://bit.ly/3NzrcSy

Pe data de 3 iunie 2022, EU4Environment-Uniunea Europeană pentru Mediu Economia Verde va organiza un eveniment de nivel înalt Spre o transformare verde a Republicii Moldova.  Anul acesta Săptămâna Verde Europeană 2022, crează o oportunitate unică pentru implicarea beneficiarilor și populației într-o  acțiune comună. Anul acesta este consacrat Pactului Verde European, noua strategie de creștere al Uniunii Europene, orientată spre o economie durabilă și eficientă din punctul de vedere a utilizării resurselor cu o axare specială pe economia circulară, zero poluare și biodiversitate. 

În cadrul campaniei naționale de Săptămâna Verde Europeană 2022 în Republica Moldova se vor desfășura și alte activități.  

Partenerii Săptămânii Verzi Europene sunt: Parteneriatul Estic, Uniunea Europeană în Armenia, Delegația Uniunii Europene în Azerbaidjan, Uniunea Europeană în Georgia, Ministerul Mediului al Republicii MoldovaEurope CaféDelegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Uniunea Europeană în Ucraina

Sursa:mediu.gov.md