Festivalul Ziua Mondială a Mediului va începe pe 4 iunie și va dura o lună

În două săptămâni începe unul dintre cele mai așteptate și îndrăgite evenimente de mediu din Republica Moldova – Festivalul Ziua Mondială a Mediului. Organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și partenerii, Festivalul va demara la 4 iunie, în Parcul Valea Morilor din Chișinău. 

Evenimentul va începe cu expoziții, iarmaroc, activități, distracție, odihnă și un concert și va continua până la sfârșitul lunii cu o diversitate de acțiuni, inclusiv în afara capitalei. Publicul va putea admira expoziții ale Grădinii Botanice și Institutului de Zoologie, vor avea ocazia să analizeze tehnologii de eficiență energetică (colectoare solare, cazane pe biomasă etc.) și chiar să observe stații de epurare individuală. De asemenea, vizitatorii vor putea aduce pentru reciclare plasticul, tehnica uzată, bateriile și medicamentele expirate, vor participa la diverse ateliere, quiz-uri, discuții și dezbateri. 

Tot în prima zi a festivalului oamenii vor putea face cumpărături la iarmarocul produselor prietenoase mediului. Aici vor găsi de la produse alimentare până la diverse lucrări de artizanat, lăzi pentru compost  și detergenți ecologici. Vor mai fi organizate zone pentru activități – laboratoare privind calitatea apei, ateliere în care participanții la festival vor învăța tehnici de grădinărit, de plantare a copacilor, de compostare, odihnă (hamace și bean bag-uri), jocuri pentru copii şi adulți, multă comunicare și mâncare gustoasă.

Festivalul Ziua Mediului va începe la ora 16:00 și se va încheia cu un concert la ora 22:00. Participarea este gratuită. 

Reamintim că Festivalul este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic, cu suportul Programului de Granturi Mici GEF – PNUD, al Suediei, Uniunii Europene, Organizației Mondiale a Sănătății, Ministerului Mediului, precum și cu sprijinul comunității de mediu – organizații de mediu, activiști și activiste, afaceri verzi.

Pentru alte detalii privind activitățile și evenimentele planificate în cadrul Festivalului, accesați pagina Ziua Mediului Moldova.

Sursa: ECOPRESA