Bloomberg: Apple va achiziționa startup-ul de mașini electrice Canoo

Apple intenționează să cumpere compania americană Canoo, care dezvoltă mașini electrice, titrează Bloomberg. Potrivit lui Mark Gurman, editorialist la Bloomberg, Apple și-a dat seama cum să avanseze cu dezvoltarea primei sale mașini. Compania ar putea achiziționa startup-ul Canoo, care dezvoltă mașini electrice din 2017. Gurman a declarat că Apple a fost în discuții pentru a achiziționa startup-ul american în trecut.

Specialistul menționează că directorii de top ai Canoo au avertizat investitorii la începutul lunii mai că startup-ul ar putea să nu aibă suficiente fonduri pentru a continua operațiunile. Potrivit analistului, Apple ar putea acum achiziționa în mod profitabil compania pentru a o ajuta să dezvolte prima sa mașină electrică și să intre pe piața auto. Mark Gurman a mai precizat că fostul șef al Canoo, Ulrich Kranz, s-a alăturat deja companiei lui Tim Cook, împreună cu mai mulți ingineri.

Gurman a subliniat că Apple a cumpărat deseori tehnologie de la alte companii înainte de lansări de produse majore și anunțuri importante – așa s-a întâmplat înainte de dezvoltarea și lansarea Siri, Touch ID și Face ID pentru iPhone. Canoo va ajuta probabil corporația să își producă propria mașină electrică, în condițiile în care discuțiile cu potențialii parteneri Kia și Hyundai nu s-au soldat anterior cu succes.