O nouă specie de centipede numită după o celebră artistă

Oamenii de știință americani au descoperit o nouă specie de centipede și au numit-o după cântăreața Taylor Swift, titrează, Eureka Alert.

Centipeda cu gheare ondulate Nannaria swiftae este una dintre cele 17 specii descoperite recent în Apalacii americani. Aceste nevertebrate sunt rareori văzute de oameni, dar joacă un rol important în mediul ambiant. Centipede trăiesc în iarba pădurii, unde reciclează frunzele putrezite și alte resturi vegetale.

Oamenii de știință bănuiseră anterior că există suficiente specii de milipede care așteptau să fie descoperite. Multe exemplare din colecții nu au fost descrise de ani de zile. Drept urmare, cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Virginia au călătorit recent în 17 state din SUA, unde au descoperit sub frunzele căzute, pietre și bușteni centipede pentru a le secvența ADN-ul și pentru a le descrie științific.

Dintre cele peste 1800 de exemplare, au fost descoperite 17 noi specii de centipede. Lungimea lor este de la 18 la 38 mm, culoarea este de la maro caramel la negru cu pete albe, roșii sau portocalii și picioare albe. Masculii au gheare mici, răsucite și turtite pe picioarele din față. Indivizii cu gheare răsucite diferă de alte tipuri de centipede prin stilul de viață izolat , iar dacă sunt identificate, repede se ascund în pământ.

Omul de știință Derek Hennen a decis să numească una dintre speciile de centipede în onoarea cântăreței preferate. „Muzica ei m-a ajutat să trec peste suișurile și coborâșurile școlii postuniversitare, așa că numirea unei noi specii de centipede în cinstea ei, este modul meu de a mulțumi”, a declarat Derek.