Grație unui proiect realizat de Societatea Ecologică „BIOTICA”, iubitorii naturii pot deveni inspectori de mediu voluntari

În cadrul proiectului „Keepers of Nature in Moldova”, implementat de Societatea Ecologică „BIOTICA” în parteneriat cu ONG-ul ceh „Arnika”, în comun cu Inspectoratul de Mediu a fost organizat un eveniment pentru a prezenta activitățile și rezultatele obținute de Inspectorat pentru anul 2021.

Șeful Inspectoratului de Mediu, Ion Bulmaga, a venit cu un raport amplu în fața studenților ULIM și a reprezentanților ONG-urilor de mediu, referitor la problemele și realizările recente ale instituției pe care o reprezintă. Evenimentul a fost moderat de directorul executiv al Societății Ecologice „BIOTICA”, Gabriel Mărgineanu

În cadrul acestui proiect, cu o durată de doi ani, împreună cu Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Societatea Ecologică „BIOTICA” pregătește un grup de inspectori voluntari care vor conlucra cu personalul existent, în scopul contracarării abuzurilor de mediu și fixarea bazei de cunoștințe ce ține de respectarea legislației de mediu a comunităților de pe ambele maluri ale Nistrului.

O altă activitate al „Keepers of Nature in Moldova”, a fost plantarea copacilor în localitatea Bălăbănești și în zona Nistrului de Jos, dar în perspectivă activități de plantare vor avea loc și în alte areale ale Republicii Moldova. Menționăm că odată cu plantarea arborilor, partenerii din Iagorlâc au instalat cuiburi pentru păsări de apă.

Evenimentul este organizat în cadrul seriei de evenimente dedicate Zilei Pământului, săbătorite anual la nivel mondial pe 22 aprilie și celebrate în cadrul proiectului ”Gardienii naturii Moldovei: Consolidarea drepturilor comunităților locale de pe ambele maluri ale Nistrului”, implementat în colaborare cu Asociația Obștească Arnika (Praga, Cehia) în cadrul programului Tranzition, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe. Societatea Ecologică ”BIOTICA” activează cu suportul financiar al Suediei.