Bilunarul de salubrizare la Soroca

În raionul Soroca se organizează acțiuni de salubrizare și amenajare, în activitățile de salubrizare de primăvară sunt antrenate toate cele 35 de primării ale raionului Soroca, care au elaborat planurile proprii de activități în vederea salubrizării și amenajării localităților.

În cadrul controalelor efectuate în teritoriul raionului Soroca, Inspecția pentru Protecția Mediului Soroca, a constatat că în majoritatea primăriilor se efectuează lucrările programate de salubrizare și igienizare a localităților, instituțiilor, spațiilor verzi, de amenajare și compostare a deșeurilor la gunoiștile autorizate. În afară de acțiunile de igienizare a spațiilor publice, organele administrației publice locale, în comun cu inspectorii de mediu, organizează măsuri de conștientizare a populației și de educație ecologică.

Până la moment, inspectorii au întocmit 26 acte de inspectare, la compartimentul gestionarea deșeurilor de către APL și persoane fizice, în cazurile depistate de încălcare a legislației au fost încheiate 10 procese-verbale de contravenție, cu aplicarea amenzilor în sumă totală de 6600 lei.

Facem apel către toți concetățenii noștri, să ne unim eforturile și să aducem în ordine curțile, gospodăriile, terenurile din preajma instituțiilor, spațiile verzi, ca să întâmpinăm Sărbătoarea Învierii Domnului cu suflete curate și localități îngrijite.

Valentina RUSU, șef IPM Soroca