Din cauza războiului, în Ucraina mii de animale au rămas fără adăpost: cum sunt salvate (video)

Din cauza războiului, mii de animale de companie au rămas fără adăpost sau pierdute, iar acum voluntari și activiști pentru drepturile animalelor din Ucraina încearcă să le salveze.

Pentru a facilita găsirea animalelor de companie, medicii veterinari îi încurajează pe proprietari să-și înregistreze animalele de companie. În unele regiuni ale Ucrainei, cererea de cipare a animalelor a crescut de zece ori, potrivit postului de televiziuneTSN.

„Voluntarii au descoperit acest câine chiar pe autostradă, fără nimeni, fără nimic, iar pechinezul a rămas pur și simplu legat în gară. Fiecare dintre ei erau fără cip, iar acum sunt deja cu cipuri”, spune noua proprietară al câinilor salvați Angela Lesko.

Femeia a dus câinii într-un adăpost din Lvov, unde sunt aduse constant animale abandonate – din 1.700 de câini și pisici, doar câțiva au un cip și prin urmare au fost înregistrate oficial de către proprietar.

„Animale cu cip  au venit și din alte orașe – din Kiev, din Nikolaev, care pur și simplu au fost întâlnite pe străzi. Am găsit chiar și doi proprietari acolo, dar au refuzat să preia animalele”, a declarat Orest Zalipsky, directorul Casei Animalelor Salvate.

De asemenea, zeci de animale abandonate sunt acum în Dnepropetrovsk – animalele sunt aduse aici din toate regiunile învecinate. În Dnipro, înregistrarea patrupedelor este în vigoare de cinci ani – este obligatorie pentru câini și recomandată pentru pisici, dar înainte de război oamenii neglijau aceste reguli. Cu toate acestea, în ultima lună, aici au fost înregistrate mai multe animale decât în ​​toți anii precedenți.

Sursa:UNIAN