A.O. EcoContact: Continuăm să constribuim la consolidarea capacităților reprezentanților instituțiilor de drept

Peste 50 de judecători și procurori practicieni au participat la 6 aprilie 2022 la o sesiune de instruire privind particularitățile investigării și examinării infracțiunilor ecologice, organizată de EcoContact în parteneriat cu Institutul Național al Justiției.

Printre subiectele relaționate tematicii au fost cele asociate cu particularitățile investigării și examinării infracțiunilor ecologice din domeniul gestionării resurselor de apă , a solului și subsolului, precum și alte componente de mediu. O atenție sporită a fost acordată în cadrul seminarului infracțiunilor din domeniul vânatului și gestionării fondului forestier.

A două parte a instruirii, moderată de Dl Victor Sandu, judecător, Judecătoria Chișinău, s-a axat pe răspunsul judiciar la cauzele de delicte ecologice, cu prezentarea cazurilor examinate și practicilor în instanțe de judecată națională.

Evenimentul a avut loc on-line, fiind parte din setul de instruiri desfășurate pe parcursul anilor 2020 – 2021, pe tematici de mediu și drepturi conexe, venind în sprijinul reprezentanților din domeniul justiției, cu un suport informativ actualizat și cu aplicarea în practică a cadrului normativ de mediu.

Evenimentul a fost organizat de AO EcoContact în parteneriat cu Institutul Național al Justiției în cadrul proiectului ”O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova” implementat cu suportul Suediei.