Pentru prima dată în ultimii ani, o pisică a apărut la Casa Albă

Willow, o pisică cu ochi verzi de doi ani din Pennsylvania, care a atras  atenția primei doamne a SUA Jill Biden în timpul campaniei electorale, s-a stabilit la Casa Albă, scrie AP. Willow a fost găzduită în Casa Albă, împreună cu jucăriile și bunătățile preferate.

Agenția și-a amintit de promisiunea primei doamne după ce Biden a fost ales președinte în noiembrie 2020, că cuplul va aduce un pisoi la Casa Albă. Willow a fost numit după orașul natal al lui Jill Biden din Pennsylvania.

Pisica a atras atenția soției președintelui după ce aceasta a sărit pe scenă și i-a întrerupt discursul la un miting de campanie. Văzând dragostea lui Jill pentru pisică, proprietarul ei, un fermier local, i-a dăruit animalul primei doamne. Cu toate acestea, abia în ianuarie Willow a ajuns la Casa Albă.

În ultimii 13 ani, nu au existat pisici în administrația șefului Statelor Unite. Predecesorul lui Biden, Donald Trump, nu a avut deloc animale de companie. În același timp, experții consideră că pisica poate ajuta la creșterea atractivității cuplului prezidențial într-un moment de necazuri politice.

În plus, soții Biden au și un cățeluș ciobănesc german dăruit de fratele lui Joseph Biden și de soția lui.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a glumit, la rândul său, că Willow ar putea să apară cumva pe neașteptate la unul dintre briefing-uri: „Ea (pisica) are o invitație permanentă”.