Zi demonstrațională privind gestionarea durabilă a deșeurilor la Slobozia Mare

Asociația WiSDOM în colaborare cu asociația obștească Ecotox va organiza mâine în Slobozia Mare Ziua Demontrațională privind gestionarea durabilă a deșeurilor, cu scopul de conștientizare realizată în cadrul proiectului „Râuri mai curate – mări mai curate”. Sunt invitați să participe elevi și profesori din localitate, cetățeni interesați, reprezentanți ai rezervației naturale “Prutul de Jos, reprezentanți ai ONG-urilor.

La eveniment vor fi prezentate diverse modalități durabile de gestionare a deșeurilor solide de exemplu colectarea separată a deșeurilor, modalități de reducere a volumului deșeurilor utilizarea plasticului pentru construcție, viermicompostarea, producerea de cărbune pentru compost din deșeurile organice.  Cei prezenți vor avea ocazia să reflecte și asupra mai multor imagini fotografice care provoacă publicul la acțiuni de sortare, prevenire a poluării râurilor, utilizarea transportului ecologic pentru gestionarea deșeurilor.

Potrivit agendei evenimentul va culmina cu o conferință de presă online, unde echipa de implementare va veni cu detalii despre activitățile din cadrul proiectului. Conferința de presă va fi transmisă începând cu ora 13.30 pe paginile de facebook EcoFM, WiSDOM și alte grupuri de profil.

Proiectul CRoCuS este implementat de parteneriatul: Earth Forever Foundation (Bulgaria), asociația WiSDOM și asociația Ecotox (Republica Moldova), Mama-86 Nova Kahkovka (Ucraina) și Primăria Oancea (România) și este finanțat de Fondul European Uniunea Europeană prin Instrumentul Politicii Europene de Vecinătate, în cadrul Programului Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020.