Tinerii din Fălești se implică în procesul decizional al APL (AUDIO)

  La 20 iulie curent, AO „Cutezătorul” a organizat deschiderea taberei de vară „UNIVERS” în cadrul proiectului „Cetățeni implicați – comunități dezvoltate – servicii de calitate”, la care au participat 20 de elevi din clasele superioare la diferite licee și gimnazii din oraș și localitățile rurale. Activitatea taberei va dura 5 zile. Scopul acestei activități, inclusă în programul proiectului este de a spori nivelul de informare și competențe ale tinerilor pentru implicarea lor în procesele de luare a deciziilor, monitorizare a investițiilor locale și europene, îmbunătățirea transparenței și responsabilității APL.

Alexandru Fusa, coordonatorul proiectului, a prezentat succint proiectul „Cetățeni implicați – comunități dezvoltate – servicii de calitate”, finanțat de UE prin Programul „Abilitarea cetățenilor R.Moldova”, implementat de Agenția Internațională de Dezvoltare din Germania, GIZ Moldova. S-a menționat că proiectul este estimat la 859 mii de lei, care se implementează în perioada de un an și va finaliza la 27 august curent prin desfășurarea unei conferințe de totalizare. În cadrul proiectului au fost desfășurate mai multe activități în diferite primării ale raionului pentru a-i informa pe cetățeni despre drepturile lor în participarea la procesul de luare a deciziilor a consiliilor locale în soluționarea unor probleme comunitare prioritare. În cadrul proiectului au fost create și activează 2 comitete locale ale cetățenilor: în primăriile or.Fălești și c.Făleștii Noi. Până la moment bugetul proiectului dat este valorificat la 78 la sută.

În a doua jumătate a zilei cei 20 de participanți la tabăra de vară „UNIVERS” au vizitat Muzeul etnografic din s.Pîrlița, raionul Fălești. În următoarele zile pentru participanții la tabăra de vară este preconizată o excursie la Rezervația Naturală „Pădurea Domnească”, unde vor vizita Zimbrăria, stejarii seculari și alte zone pitorești din această Rezervație. Și pentru următoarea zi e programată vizitarea Stației de tratare a apei din s.Risipeni,vor lua cunoștință cu șantierul de construcție la renovarea sistemului de aprovizionare cu apă potabilă în or.Fălești.

Amintim că tabăra de vară „UNIVERS” face parte din șirul de activități programate în cadrul proiectului „Cetățeni implicați – comunități dezvoltate – servicii de calitate”, finanțat de UE prin Programul „Abilitarea cetățenilor R.Moldova”, implementat de Agenția Internațională de Dezvoltare din Germania, GIZ Moldova

Reportaj: Tinerii din Fălești se implică în procesul decizional al APL

Autorul materialului: Emil Coliban, ECO FM Fălești

Acest material este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului “Responsabilitate și implicare civică pentru buna guvernare”, implementat de Asociația Presei Independente (API), în cadrul Programului de granturi “Dezvoltarea societății civile la nivel local în republica Moldova” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.