În Franța, eco-activiștii au blocat fabrica corporației Lafarge

Extinction Rebellion, o mișcare ecologică internațională, a blocat marți uzina corporației de materiale de construcție Lafarge din Gennevilliers, aflată la nord-vest de Paris, potrivit AFP.

Conform  informațiilor, uzina a fost  înconjurată de peste 100 de persoane. Au fost blocate intrările în uzină cu lanțuri, asigurându-le cu lacăte.

Participanții la acțiune au declarat că o susțin în semn de protest împotriva impactului negativ pe care îl au activitățile industriale ale corporației franceze asupra straturilor de sol.

„Acesta este unul dintre principalele motive pentru ceea ce poate fi numit„ a șasea extincție ”a viețuitoarelor din istoria Pământului”, – a declarat într-un comunicat postat pe pagina de Twitter, filiala franceză a organizației de mediu. Dintre cele cinci precedente, cea mai puternică, „Marea Extincție”, a avut loc acum aproximativ 250 de milioane de ani și a distrus 90% din biodiversitatea planetei. A fost cauzată de dezastre naturale, în primul rând de erupții vulcanice.

„Industria materialelor de construcție are consecințe cu adevărat dezastruoase pentru planeta noastră”, subliniază Extinction Rebellion.

Un purtător de cuvânt al Lafarge a declarat pentru AFP că organizația data a blocat de mai multe ori uzinele Lafarge. „Este foarte ciudat că acum organizează un miting împotriva uzinei de prelucrare a deșeurilor din construcții, pe care o folosim pentru construcția de drumuri și construcția de clădiri. Apropo, acest lucru reduce emisiile de dioxid de carbon din sector”, a declarat un reprezentant al corporației . El a subliniat că o astfel de acțiune a dus la blocarea „obiectelor de care beneficiază natura”.