UE // Caravana de informare a cetățenilor a ajuns în satul Izvoare, raionul Fălești

A.O. „Cutezătorul”  implementeză  în raionul Fălești proiectul „Cetățeni implicați – comunități dezvoltate – servicii de calitate”, finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Caravana de promovare a proiectului „Cetățeni implicați-comunități dezvoltate- servicii de calitate”, este în plină desfășurare, unde voluntarii, donatorii, partenerii regionali și locali au vizitat mai multe destinații. Cea mai recentă localitate este satul Izvoare unde  au avut loc întâlniri cu mai multe categorii de cetățeni, unde au aflat despre activitățile proiectului, rolul Uniunii Europene și țărilor membre în dezvoltarea comunităților rurale.

Organizatorii evenimentului au informat locuitorii satului și despre Proiectul de implicare civică în guvernarea locală “MA IMPLIC”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementat de SKAT Consulting Ltd, prin intermediul căruia primăriile Risipeni, Izvoare, Taxobeni și Horesti au inițiat procesul de creare și modernizare a serviciului de gestionare a deșeurilor solide, ce va deservi 9 localități din primăriile respective.

În cadrul acestui eveniment au fost distribuite partenerilor locali și regionali peste 120 de broșuri, pliante și calendare informative, tricouri și chipiuri cu logourile UE, GIZ Moldova. Următoarea destinație a caravanei informative vor fi localitățile primăriei Horești, vizită planificată pentru săptămâna curentă.

Caravana de informare este organizată în colaborare cu AO „Noi viitorul lumnos”, Consiliul raional, primaria orasului Fălești și DPGCL Fălești.

Asociația Obștească„Media Grup MERIDIAN” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Educație și constientizare pentru comunități active”.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeanăși implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).