Grație Uniunii Europene și implicării cetățenilor, copii din Suruceni beneficiază de un teren de joacă

În Suruceni copii se pot bucura de un teren de joacă iar cei mai maturi de un loc de odihnă grație proiectului „Împreună spre succesʺ implementat de A.O. „Pentru Suruceneniʺ  din cadrul programului „Agreed Project – Activarea reformei guvernării pentru îmbunătățirea dezvoltării”, implementat de ALDA (Association of Local Democracy Agencies).

Importanța proiectului rezidă din faptul că majoritatea localităților din Republica Moldova nu dispun de terenuri de joacă pentru copii. In cadrul proiectului dat a fost amenajat un teren de joacă pentru copii, in apropiere a fost oformată o zonă de odihnă pentru tineri și adulți, iar pentru un confort și mai mare zona a fost conectată la internet. În toate activitățile de proiect pe larg a fost folosit voluntariatul. Au participat atât tineret cât și publicul mai matur. Centrul de Tineret din localitate a participat activ la amenajarea terenului de odihnă prin plantarea de plante, vopsit, salubrizare. Comunitatea a fost implicată și la capitolul contribuție financiară, organizatorii au colectat douăzeci mii lei.

Pe parcurs populația din localitate a fost informată despre proiectul dat, echipa distribuind materiale informative. Au fost informați și profesorii prin intermediul unui seminar, care apoi au desiminat informația elevilor.

La capitolul durabilitate managerul de proiect Olga Berezovschii susține ca zona respectivă este amplasată în centrul satului, vizitată des de localnici. Aici sunt organizate evenimente de diversă natură, unii vizitatori preferă acest loc pentru lectură. În perspectivă este planificat de a organiza aici un festival al familiei. La moment zona este îngrijită de APL-ul local.

Despre importnța unor aemenea proiecte Olga Berezovschii a declarat următoarele:

Olga Berezovschi, manager proiect

Acest material este realizat în cadrul proiectului „AGREED – Activarea reformei guvernării pentru îmbunătățirea dezvoltării”, implementat de ALDA Europa, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de NED – Fondul Național pentru Dezvoltare