UE//Tinerii din Șerpeni explorează modalitățile de implicare comunitară

La Șerpeni, Anenii Noi a avut loc o nouă sesiune de instruire  în cadrul proiectului „Un sat curat – oameni sănătoși!” organizată de către AO “Șerpenenii de Pretutindeni” în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”  finanțat de către Uniunea Europeană. De această dată, participanți au fost tinerii dornici de a contribui la viața comunității.

În cadrul instruirii a fost puse în discuție subiecte care au fost în concordanță cu așteptările participanților: teoria generațiilor, succesul personal, rolul voluntariatului în formarea personală, formarea viziunii și valorilor personale, exerciții de autocunoaștere, conceptul de activism civic, promovarea inițiativelor locale.

Iată impresiile câtorva participanți la instruire:

Ana Mițul: Consider că astfel de instruiri sunt foarte utile, în special pentru tinerii ce sunt în plină formare, dezvoltare personală și își formează încă scopurile . Cu siguranță voi mai participa, fiindcă asemenea activități ne oferă posibilitatea de a privi lucrurile din altă perspectivă și ne motivează foarte mult să acționăm.

Veaceslav Luca: Cu cea mai mare plăcere voi mai participa, ni s-au oferit informații care îmi vor fi utile în viitor și sunt bucuros că am fost invitat.

Loredana Iacoboi: Mi-a rămas ca o amprentă pozitivă instruirea de azi prin faptul că a avut loc o discuție liberă între participanți și am avut posibilitatea să ne exprimăm liber părerea. Pentru mine a fost utilă informația de dezvoltare a unor abilități profesionale și presupun ca o voi implementa în continuare în diferite situații. Cu siguranță aș mai participa la așa gen de evenimente.

Tatiana Demian: A fost o experiență foarte plăcută și utilă, cu siguranța aș repeta-o. Mi-a plăcut mult maniera în care s-a desfășurat activitatea, interacțiunea dintre participanți și profesionalismul domnului formator. Mulțumim!

Ana-Maria Samson: Instruirea de azi ne-a oferit informații foarte utile, care ne vor fi de mare ajutor în dezvoltarea personală și formarea unor abilități profesionale. Mi-aș dori să se mai organizeze astfel de instruiri și cu siguranță voi mai participa.

Alina Samson: Prin astfel de întâlniri, tinerii se dezvoltă pentru ca în viitor să-și poată exprima opinia proprie și să ia decizii corecte! Cu prima ocazie voi mai participa la astfel de evenimente, deoarece informațiile oferite ne motivează să ne dezvoltăm.

Elena Samson: Pentru prima oară am participat la o astfel de activitate. Mi-a plăcut foarte mult și nu regret – am învățat niște lucruri care îmi vor fi de folos. Cu mare drag aș mai participa.

Cristian Samson: Am mai participat la asemenea training-uri și sunt de folos. Sesiunea de azi a lăsat o amprentă bună asupra mea. Aș mai participa la asemenea evenimente!

Sursa: Adevărul de Anenii Noi

Asociația Obștească „Media Grup MERIDIAN” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „ VOCEA TINERILOR – element durabil pentru un viitor verde” în raioanele Ștefan Vodă, Fălești, Sângerei și Anenii Noi.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).