UE// La Ialoveni copiii învață cum să își protejeze viitorul

În ultimele trei luni echipa Centrului de Inovare și Politici din Moldova(CIPM) împreună cu expertul Lupu Mihail au dezvoltat un program educațional pentru instituțiile de învățământ din orașul Ialoveni.

Scopul acestui program este ca elevii să conștientizeze  importanța reducerii poluării mediului și însemnătatea eficienței energetice acasă și la școală. Programul eduațional este elaborat în cadrul proiectului „Fii schimbarea:Cetățeni implicați – comunități durabile” din  cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”  finanțat de către Uniunea Europeană.

Grupul de implementare al proiectului consideră că grație acestor instruiri elevii vor deveni mult mai sensibili față de problemele mediului înconjurător și vor accepta un stil de viață mai ecofriendly.

Au fost  susținute trei sesiuni educaționale la trei clase diferite de la Liceul Teoretic „Andrei Vartic” din orașul Ialoveni.

Echipa CIPM a rămas mulțumită de entuziasmul autentic al elevilor și cred că în urma acestor instruiri aceștia s-au raliat la misiunea de a reduce poluarea mediului și risipa de energie.

Sesiunile educaționale au inclus și concursuri între echipe. Echipele câștigătoare au primit premii și cadouri ce îi vor motiva să înțeleagă și mai mult necesitatea unui comportament responsabil față de problemele mediului ambiant.

Sursa: CIPM

Asociația Obștească „Media Grup MERIDIAN” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „ VOCEA TINERILOR – element durabil pentru un viitor verde” în raioanele Ștefan Vodă, Fălești, Sângerei și Anenii Noi.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).