UE//La Fălești societatea civilă se pregătește de monitorizarea implementării proiectelor de investiție cu finanțare locală și europeană.

AO „CUTEZĂTORUL”, în colaborare cu Consiliul raional Fălești, organizează o vizită de studiu la sistemul de apeduct Prut – Fălesti. (Stațiile de pompare, treapta I Gherman, treapta II Taxobeni, Stația de tratare Bocșa – Stația de tratare Gara Fălești). La vizită vor participa reprezentanți ai societății civile, Comitetului Local de Cetățeni Fălești, GIZ Moldova, ADR Nord, conducerea raionului, primarii or. Fălești, Risipeni și Făleștii Noi.

AO ”CUTEZĂTORUL” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Cetăţeni implicaţi – comunităţi dezvoltate – servicii de calitate” în raionul Fălești.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Parteneriil proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.