Pentagonul va simula riscurile schimbărilor climatice

Pentagonul intenționează să includă analiza riscurilor legate de schimbările climatice în jocurile de simulare și de război. Acest lucru este afirmat în declarația publicată miercuri de șeful departamentului militar american Lloyd Austin.

„Susțin pe deplin directiva președintelui de a include problemele climatice ca element esențial al securității noastre naționale și de a analiza impactul schimbărilor climatice asupra strategiilor, operațiunilor și infrastructurii noastre de securitate”, se spune în declarație. „Departamentul Apărării a recunoscut din 2010 că schimbările climatice au un impact dramatic asupra Planetei, asupra operațiunilor, facilităților și planificării noastre. În fiecare an observăm efectele inundațiilor, secetei, incendiilor și evenimentelor meteorologice extreme. ”

„Departamentul Apărării va sprijini încorporarea analizei riscurilor climatice în simulări, jocuri de război și următoarea strategie națională de apărare”, a declarat Austin.

Președintele SUA, Joe Biden, a semnat miercuri trei ordine executive pentru a combate schimbările climatice. Conform documentelor, administrația SUA va face din problemele de mediu o parte integrantă a politicii externe. De asemenea, este planificată crearea unui birou de politică internă de la Casa Albă în domeniul climatului sub conducerea unui consilier în domeniul climatului, precum și a unui grup de lucru corespunzător.

Președintele american, a programat un summit climatic cu liderii mondiali pe 22 aprilie. Acest lucru a fost anunțat miercuri pe site-ul său de către serviciul de presă al Casei Albe. Se remarcă faptul că summitul va fi dedicat subiectului consolidării eforturilor de reducere a emisiilor dăunătoare în mediu.