DiCaprio și Bezos au adresat o scrisoare deschisă președintelui Biden cu privire la schimbările climatice

Peste 150 de activiști, actori și oameni de afaceri, inclusiv actorul Leonardo DiCaprio și fondatorul Amazonului Jeff Bezos, au semnat o scrisoare deschisă către președintele american Joe Biden prin care solicită un răspuns la schimbările climatice. Scrisoarea deschisă a fost publicată pe site-ul Climate Power 2020.

Autorii apelului au menționat că Biden poate rămâne în intorie ca „președintele climatului” care a salvat omenirea „de pe marginea prăpastiei”.

„Puteți transforma sistemele energetice mondiale din combustibili fosili în energie curată, creând în același timp multe locuri de muncă, reducând poluarea, eliminând în același timp inegalitățile economice, rasiale și de sănătate”, se spune în scrisoare.

De asemenea, activiștii au lăudat decretul lui Biden de a readuce Statele Unite la Acordul Climatic de la Paris. Cu toate acestea, în opinia lor, acest lucru nu este suficient.

Dintre vedete, actrițele Natalie Portman și Zooey Deschanel au semnat scrisoarea. În plus, apelul a fost semnat de președintele Consiliului de administrație al Mastercard, Ajay Banga și de președintele Comisiei pentru mediu, sănătate și siguranță alimentară din Parlamentul European, Pascal Kanfin.

În prmele momente ale aflării sale la Casa Albă, Joe Biden a anulat o serie de decizii ale predecesorului său, Donald Trump. În special, el a semnat un decret privind revenirea Statelor Unite la Acordul Climatic de la Paris.