A fost lansat combustibilul ecologic creat pentru Formula 1

Organizatorii Campionatului Mondial de Formula 1 au anunțat începutul testării unui nou combustibil ecologic, fabricat în întregime din deșeuri biodegradabile. Primele mostre ale noului combustibil au fost deja transmise companiilor Mercedes-Benz, Ferrari, Renault și Honda pentru testare pe motoarele acestor mărci.

„Ne propunem să ajutăm planeta și să reducem cantitatea de emisii de carbon în Formula 1 prin intermediul noilor tehnologii. Creat în întregime din deșeuri biodegradabile, combustibilul ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele până în 2030 pentru a face din Cupa Mondială un sport durabil. Dezvoltat de eforturile comune ale Federației Internaționale de Automobile și ale companiilor energetice de vârf, pentru a ne asigura că Formula 1 are combustibilul cel mai eficient cu un impact minim asupra mediului”, a declarat președintele Federației Internaționale de Automobile Jean Todt.

Tranziția Formulei 1 către biocombustibili este așteptată în 2025-2026, după ce noile cerințe tehnice pentru instalațiile de forță vor intra în vigoare în cadrul campionatului mondial. Din 2021, combustibilul pentru bolizi poate include deja până la 10% din biocombustibilii noi.

Reamintim că la începutul toamnei organizatorii campionatului de curse de mașini electrice ABB FIA Formula E au anunțat recunoașterea oficială a seriei ca fiind primul sport din lume cu amprentă zero de carbon. Anunțul a fost făcut în timpul deschiderii Săptămânii Climei din New York.

Pentru a reduce impactul negativ asupra mediului, ABB FIA Formula E optimizează logistica  călătoriei participanților  din serie prin întreaga lume, elimină plasticul de unică folosință în activitatea lor și crește durata de viață a bateriilor litiu-ion. Formula E susține diverse proiecte ecologice pentru a compensa emisiile inevitabile în mai multe țări din întreaga lume.