Gala Parteneriatului Local la Ștefan Vodă

Pe 22 octombrie, la Ștefan Vodă a avut loc Gala Parteneriatului Local, eveniment organizat de către AO Mișcarea Ecologistă Ștefan Vodă, în parteneriat cu Consiliul Raional Ștefan Vodă și Liceul Teoretic Ștefan Vodă.

Gala Parteneriatului Local vine să recunoască și să celebreze public realizările şi bunele practici de parteneriat între administrația publică locală și societatea civilă pentru o bună guvernare și dezvoltare locală, precum și o promovare a politicilor publice și dezvoltare comunitară din raioanele Ștefan Vodă, Căușeni și Anenii Noi.

Evenimentul a oferit un cadru de schimb de experiență privind buna guvernare și dezvoltare locală adaptată la efectele schimbărilor climatice între reprezentanții administrației publice locale, ONG-uri, oficiali guvernamentali, reprezentanţii organizaţiilor donatoare, specialiști, cetățeni interesați și mass-media.

Coordonatorul local Aliona Muntean a vorbit în cadrul evenimentului despre bunele practici de evaluare și monitorizare a politicilor decizionale pentru o bună guvernare și dezvoltare locală. Primarul comunei Ștefănești, r.Ștefan Vodă, Ersilia Qatrawi a inițiat o discuție la tema: „Transparență și participare-temelia unei bune guvernări locale”. Parte a agendei  a fost și discursul profesoarei Natalia Ștefan cu titlul: „Tânăra generație – actant important întru  promovarea transparenței, accesului la informatie şi  educaţie civică”, care a stârnit discuții aprinse printre cei prezenți. Totodată Natalia Ștefan a declarat pentru Eco FM, că la eveniment au fost prezenți mai mulți primari care au participat activ la dezbateri:

      În cadrul evenimentului au fost prezentate experiențele relevante, rezultatele și soluțiile la nivel local în domenii precum: accesul la informație, participarea publicului, transparența decizională locală și comunicarea cu donatorii care sunt interesați să susțină proiectele de mediu și de dezvoltare comunitară în raioanele Ștefan Vodă, Căușeni și Anenii-Noi.

Gala Parteneriatului local se desfășoară în cadrul proiectelor: „Evaluarea și monitorizarea realizării bunei guvernări locale de către cetățeni”, susținut de Fondul Național pentru Democrație( NED) și ,, Transparență și participare-temelia unei bune guvernări locale”, susținut de Agenția Europeană pentru Democrație Locală”(ALDA).