Diavolii tasmanieni au apărut în Australia pentru prima dată în 3000 de ani

Prădătorii marsupiali Diavolii tasmanieni  vor reapărea în Australia la trei mii de ani după dispariție. Acest lucru a fost posibil datorită eforturilor organizației australiene de conservare Aussie Ark. Activiștii companiei au reușit să crească 26 de exemplare de diavoli tasmanieni în captivitate și le-au eliberat într-o zonă protejată din estul continentului. Aceasta este ultima speranță pentru salvarea speciei de la dispariție.

Diavolul tasmanian este cel mai mare prădător marsupial de pe planetă. Acum trei mii de ani, aceste animale erau răspândite în Australia. Potrivit oamenilor de știință, răspândirea câinilor dingo a devenit cauza dispariției.

Mult timp, aceste animale au trăit doar pe insula australiană Tasmania și nu s-au întâlnit pe continent. Zoologii se tem că specia tasmaniană poate dispărea în sălbăticie în deceniile următoare din cauza unei boli infecțioase cu care animalele se infectează reciproc.

Oamenii de știință speră că apariția diavolilor tasmanieni în Australia va ajuta la salvarea speciilor acum pe cale de dispariție, precum și la protejarea ecosistemelor locale de unii reprezentanți invazivi, ca spere exemplu pisici și vulpi.