UE-GIZ// Instruire cu tinerii din raionul Fălești (AUDIO)

„Vocea Tinerilor – element durabil pentru viitor verde” acesta este titlul proiectului a realizat  de către Asociația Obștească „Media-Grup MERIDIAN” (postul de radio EcoFM), care este beneficiar al programului de granturi locale al Uniunii Europene Media și Comunicare implementat în cadrul proiectului Abilitarea Cetățenilor în Republica Moldova.

La 4 octombrie curent, în incinta liceul Ion Creangă Fălești, a avut loc un training pentru tinerii din clasele liceale, pentru a pătrunde mai profund în tainele jurnalismului de mediu. La eveniment au participat 16 tineri care au fost instruiți de către experții proiectului Alex Nistiriuc și Veaceslav Tutunaru. Participanții la seminar au identificat problemele de mediu din perimetrul raionului și monitorizarea lor. Apoi pe parcursul la câteva ore au pătruns în tainele jurnalismului, învățând care sunt regulile de aur pentru scrierea unei știri. Au aflat multe detalii tehnice din activitatea zilnică a postului de radio EcoFM.

Un grup de elevi, participanți la seminarul instructiv în cadrul proiectului „Vocea tinerilor – element durabil pentru un viitor verde” au acceptat provocarea și au vizitat studioul postului raional de radio EcoFM Fălești.

Următoarea ședință de instruire în cadrul acestui proiect este preconizată peste două săptămâni.

Asociația Obștească „Media Grup MERIDIAN” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „ VOCEA TINERILOR – element durabil pentru un viitor verde” în raioanele Ștefan Vodă, Fălești, Sângerei și Anenii Noi.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).