Japonia este pregătită să ajute alte state să elaboreze strategii privind biodiversitatea

Japonia este gata să sprijine alte țări în dezvoltarea strategiilor naționale pentru conservarea biodiversității, mai ales într-un moment în care lumea se confruntă cu provocările unei pandemii. Acest lucru a fost anunțat miercuri de ministrul mediului, Shinjiro Koizumi, în discursul său video de la Summitul Biodiversității în cadrul celei de-a 75-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

„Criza COVID-19 este un semnal puternic din partea ecosistemelor noastre. Ne învață că trebuie să ne reconstruim societatea. Aș dori să subliniez importanța trecerii într-o societate descentralizată în care comunitățile regionale renasc datorită naturii din jurul lor”, a declarant ministrul.

Potrivit lui Koizumi, lumea este acum în declin în acele locuri în care agricultura, silvicultura și creșterea animalelor se desfășoară în armonie cu natura. Ministrul a reamintit importanța inițiativei Satoyama (un peisaj agricol tradițional din Japonia), care implică conservarea și restaurarea unor astfel de ferme. „Acum 73 de țări s-au alăturat acestei inițiative și am dori ca numărul lor să crească la 100”, a adăugat șeful departamentului japonez de mediu.

„Ne vom asigura că experiența acumulată în urma implementării a 450 de proiecte în cadrul acestei inițiative este transferată în întreaga lume. Japonia este pregătită să ajute alte țări să își dezvolte strategiile și planurile naționale privind biodiversitatea”, a conchis Koizumi.