UE// A fost făcut bilanțul concursului de produse media organizat de EcoFM

Asociația Obșteascăʺ Media Grup MERIDIANʺ a făcut bilanțul concusului de produse media în cadrul proiectului ʺVOCEA TINERILOR- element durabil pentru un viitor verdeʺ.

La concurs au participat mai mulți tineri care au prezentat materiale radio sub formă de podcast-uri și campanii media, axate pe probleme de mediu. Au fost prezentate 16 podcast-uri și 6 campanii media. Tinerii  au analizat mai multe subiecte actuale: eficiența energetică, gestionarea deșeurilor, apă și sanitație, poluarea mediului înconjurător, defrișările. Geografia participării este foarte diversă, cuprinzând mai multe localități. Remarcăm că printre aplicanți sunt și tinerii participanți la instruirile din cadrul proiectului.  Produsele media realizate de absolut toți concurenții sunt difuzate pe frecvențele postului de rdio EcoFM.

 În urma analizei materialelor, juriul (Veaceslav Tutunaru, Lilia Curchi, Mihai Burciu și Alexandru Nistiriuc) a desemnat câștigătorii concursului:

Regiunea Sud-Est:

Locul 1. Marius Topor, Batîr Adrian, Sagîn Andreea

Locul 2. Veronica Ștefan, Qatrawi  Ameera

Locul 3. Stas Cebotari

Regiunea Centru:

Locul 1. Simion Daniela (Călărași)

Locul 2. Lucinschi Dragomir (Anenii Noi)

Locul 3. Andreea Caraman (Strășeni)

Regiunea Nord:

Locul 1. Selina Popșoi , Mihaela Pastușac  (Florești)

Locul 2. Cătălina Pasecinic, Pricopi Otilia (Florești)

Locul 3. Strochin Anastasia  (Soroca)

Raionul Fălești

Locul 1. Vlad Osoianu și Denis Potolinschi

Locul 2. Alexandra Oală

Locul 3. Vlada Stoian

Asociația Obștească „Media Grup MERIDIAN” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „ VOCEA TINERILOR – element durabil pentru un viitor verde” în raioanele Ștefan Vodă, Fălești, Sângerei și Anenii Noi.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).