Scumpirea Bitcoinului s-a dovedit dăunătoare pentru mediu

Creșterea prețurilor pentru bitcoin s-a dovedit a fi dăunătoare mediului, deoarece mineritul criptomonedelor lasă o amprentă mare de carbon, realatează CNBC

Cantitatea de energie electrică necesară pentru minerit este comparabilă cu ceea ce consumă o țară într-un an. Exploatarea minieră produce 36,95 megatone de dioxid de carbon pe an, similar cu Noua Zeelandă. Emisia de dioxid de carbon care însoțește producția de energie electrică, la rândul său, duce la o creștere a efectului de seră pe planetă.

Potrivit Michelle Rauchs, reprezentant al Centrului Cambridge pentru Finanțe Alternative, mineritul reprezintă aproximativ 0,5 la sută din consumul global de energie electrică. „Suntem de acord că acum sumele sunt mici, aceasta reprezintă  jumătate din cantitatea consumată de aparatele electrocasnice inactive în Statele Unite”, explică expertul. Cantitatea de energie irosită pe aparatele electrocasnice inactive, cum ar fi încărcătoarele de telefon sau cuptoarele cu microunde, ar putea alimenta rețelele Bitcoin de ani de zile.