Pungile din plastic interzise la New York

La New York, a intrat în vigoare interdicția vânzării pungilor de plastic de unică folosință. În schimb, magazinele vor oferi pungi de hârtie, scrie la The Guardian. Interdicția nu se va aplica la pungile de plastic utilizate pentru livrarea alimentelor, ambalajele cu medicamente, sacii de gunoi, carnea crudă și pungile pentru pește.

Sursa foto: buffalonews.com

Cu câteva săptămâni înainte ca interdicția să intre în vigoare, în magazine au apărut alerte referitoare la schimbările care urmează. O campanie specială a fost lansată pe rețelele de socializare prin care a cerut oamenilor să folosească pungile reutilizabile. Familiilor cu venituri mici li se va oferi pungi reutilizabile gratuite. Magazinele vor vinde pungi de hârtie. Pentru fiecare pungă de hârtie, întreprinderile vor plăti 5 cenți la bugetul local. În timp, oficialii locali vor să introducă amenzi pentru întreprinderile care nu respectă interdicția. Pentru o primă încălcare,  pot fi amendate cu 250 USD, iar pentru încălcări repetate – 500 USD.

New York a devenit cel de-al treilea stat după California și Oregon, care a introdus interdicția vânzării pungilor de plastic. De asemenea, statele  Maine și Vermont intenționează să introducă  interdicția în acest an, iar statele Connecticut și Delaware – în 2021.

Reamintim că de la 1 ianuarie, în Thailanda, în magazinele mari au fost interzise pungile de plastic de unică folosință.