Maimuță înlănțuită și fără dinți obligată să distreze turiștii (VIDEO)

Activiștii pentru drepturile animalelor de pe insula Phuket din Thailanda au postat un videoclip în care o maimuță lipsită de dinți și înlănțuită este obligată să împingă și să ridice greutăți pentru divertismentul turiștilor, informează publicația Daily Mail.

Sursa foto: https://www.thedodo.com/

Înregistrarea filmată de o cameră ascunsă arată cum curatorul de la grădina zoologică forțează o maimuță fără dinți să ridice greutăți metalice deasupra capului și să execute genuflexiuni . Apoi, animalul trebuie să înscrie bile în plasă, să meargă cu bicicleta, să se plimbe pe picioarele posterioare și să stea pe un scaun micuț din lemn pentru amuzamentul mulțimii. Maimuța poartă o zgardă metalică, iar temperatura din clădire depășește 30 de grade Celsius.

Probabil, animalului i-au fost înlăturați dinții, astfel încât să nu se poată apăra.

Această grădină zoologică a atras atenția organizației PETA pentru protecția animalelor după apariția unei înregistrări similare care demonstrează cât de exploatate sunt animalele în industria turismului din Thailanda.

Vicepreședintele diviziei asiatice PETA, Jason Baker a declarat că astfel de maimuțe sunt luate de la mamele lor imediat după naștere și sunt lipsite de tot ceea ce este natural și important pentru ele. Reprezentanții industriei turismului transformă animalele în sclavi, dorind să obțină  beneficii.