Asociația Obștească „Media Grup MERIDIAN” (postul de radio EcoFM),în cadrul proiectului recent lansat „VOCEA TINERILOR – element durabil pentru un viitor verde”, invită tinerii și reprezentanții ONG-urilor locale din raioanele Ștefan Vodă, Fălești, Sîngerei și Anenii Noi să participe la instruirile de jurnalism radio și de mediu. Experții proiectului (Lilia Curchii, Veaceslav Tutunaru, Mihai Burciu, Alex Nistiriuc) vor iniția participanții în arta jurnalismului de mediu, modalitățile de realizare a unei emisiuni, metodele de creare și de menținere a unui canal personal de podcast.
Beneficiarii împreună cu echipa EcoFM vor identifica principalele probleme de mediu din localitatea natală, apoi vor realiza emisiuni, campanii media, podcast-uri având ca subiect diverse teme de mediu (gestionarea deșeurilor, apă și canalizare, reabilitarea infrastructurii deja existente, eficiență energetică, buna guvernare de mediu, colaborarea cu APL-urilor locale, participarea și monitorizarea procesului decizional). Produsele media vor fi plasate în grila Eco FM, distribuite pe rețelele de socializare, și prin urmare vor fi create redacții locale Eco FM a tinerilor.
Prodsele media realizate vor îndemna comunitatea să perceapă problemele existente prin prisma unei bune guvernări de mediu și a principiului durabilității.
Emisiunile tinerilor cât și cele produse de Eco FM Chișinău, prin exemplul „Istoriilor de succes”, vor mobiliza ascultătorul să se implice local în guvernarea de mediu și în luarea deciziilor. De asemenea vor facilita dialogul cetățean -APL. Comunitatea va cunoaște mai multe despre proiectele implementate cu succes cu participarea UE.
Pentru a participa la instruiri, doritorii pot accesa link-ul de mai jos și completa formularul de participare. Termenul limită pentru înscrieri este 15 septembrie 2020
Asociația Obștească „Media Grup MERIDIAN” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „ VOCEA TINERILOR – element durabil pentru un viitor verde” în raioanele Ștefan Vodă, Fălești, Sângerei și Anenii Noi.
Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).