Ședința Consiliului de administrare a Zonei Umede Ramsar „Nistrul de Jos”: Perspective pentru dezvoltarea Parcului Național „Nistrul de Jos”

AO EcoContact și Societatea Ecologică Biotica au organizat la Ștefan Vodă, ședința membrilor Consiliului de administrare din cadrul Zonei Umede Ramsar „Nistrul de Jos”. Evenimentul a întrunit circa 25 de participanți, reprezentanți ai Ministerului Mediului, ai Consiliilor raionale din Ștefan Vodă și Căușeni, ai autorităților publice locale din aceleași raioane și ai instituțiilor de implementare.

În cadrul ședinței s-au discutat viitoarele activități ale Zonei Umede Ramsar „Nistrul de Jos”, perspectivele creării administrației Parcului Național „Nistrul de Jos” și funcționarea acestuia. Primarilor le-a fost prezentat Regulamentul Parcului Național „Nistrul de Jos”, fiind analizate oportunitățile oferite de existența unei administrații funcționale și aria de acoperire a parcului. De asemenea, au fost trasate acțiunile viitoare, inclusiv prin prisma necesității identificării sediului administrației, actualizării delimitărilor ariei de acoperire a parcului și promovării Regulamentului.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea managementului ariilor protejate din Republica Moldova prin dezvoltarea instituțională, consolidarea capacităților și restaurarea habitatelor” finanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) cu fonduri ale Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (ADC) și implementat de către AO Societatea Ecologică „BIOTICA” și AO EcoContact.

Sursa:ecocontact.md