McDonald’s lansează campania „Donează pentru un viitor mai verde!”

Compania McDonald’s a anunțat lansarea campaniei de colectarea a donațiilor sub sloganul „Donează pentru un viitor mai verde!”, în colaborare cu Ministerul Mediului. Această inițiativă își propune să contribuie semnificativ la creșterea suprafețelor împădurite din țară.

Campania se va derula în toate restaurantele McDonald’s din Moldova, oferind oaspeților posibilitatea de a dona la casele de marcat sau direct prin intermediul chioșcurilor de comandă digitală.

„Astăzi ne continuăm promisiunea față de întreaga comunitate, de a  împăduri plaiul natal. În parteneriat cu Ministerul Mediului dăm startul campaniei de colectare a fondurilor pentru procurarea și plantarea copacilor. Vă invităm pe fiecare să vizitați restaurantele noastre pentru a contribui la înverzirea Moldovei.” – a declarat Cătălina Sanduța, Manager Dezvoltare și Planificare.

Pentru a marca începutul campaniei, Ministrul Mediului a fost printre primii care a efectuat o donație într-unul dintre restaurantele McDonald’s.

„Vreau să mulțumesc companiei McDonald’s că au dat curs apelului făcut de Ministerul Mediului, la începutul primăverii,  în care am rugat ca toți cetățenii să contribuie la programul național de împădurire, inclusiv agenții economici și mă bucur că astăzi avem acest prim exemplu, prin care orice om care comandă ceva,  poate contribui la creșterea suprafețelor de împădurire din țara noastră.” – a declarat Sergiu Lazarencu, Ministrul Mediului.

McDonald’s a demonstrat de-a lungul anilor un angajament constant față de sustenabilitate și responsabilitate socială. Recent, a demarat proiectul de înlocuire a tăvilor folosite în restaurantele McDonald’s din Moldova cu  înlocuirea acestora cu  tăvi alternative, din plastic 100% reciclat, provenit din industria pescuitului.

Pe parcursul anilor, lanțul de restaurante a introdus opțiuni sustenabile și pentru oaspeți, cum ar fi paie din hârtie biodegradabile, tacâmuri din lemn și ambalaje din carton pentru înghețată sau salată. Din 2018, la nivel global, McDonald’s a redus cu 47,8% plasticul pe bază de combustibili fosili din jucăriile Happy Meal, înlocuind plasticul din jucăriile Happy Meal din întreaga lume cu materiale mai durabile, regenerabile, reciclate, maximizând astfel impactul pozitiv asupra mediului.

Campania „Donează pentru un viitor mai verde!” se așteaptă să strângă fonduri semnificative, care vor permite plantarea a mii de copaci, contribuind astfel la refacerea ecosistemelor și la crearea unui mediu mai sănătos și durabil.