Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu s-a întâlnit cu omologul său român, Mircea Fechet

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu s-a întâlnit cu omologul său român, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, unde au discutat despre problemele de mediu și evoluția celor două state în parcursul său european.

„Am apreciat deschiderea domnului ministru și sfaturile prietenești în transpunerea legislației UE. Procesul de integrare este unul continuu, iar România are experiența și practica necesară pentru a ne ajuta în transpunerea  celor peste 1000 de acte de mediu, într-un termen restrâns. Totodată, am agreat ca angajații din direcțiile ministerului și instituțiile de mediu din ambele țări să comunice direct”, a spus ministru Lazarencu. 

La fel, cei doi oficiali au discutat despre colaborarea în domeniul managementului deșeurilor și deschiderea centrelor de colectare a deșeurilor cu aport voluntar. Vizita a continuat la sediul Regia Nationala a Pădurilor – Romsilva, unde a avut loc un schimb de opinii și practici în domeniul protecției și extinderii suprafețelor împădurite. 

„Relația dintre Republica Moldova și România este unică. Susținerea continuă și dezinteresată ne demonstrează tot mai mult că România este un prieten sincer și de nădejde”, a concis ministrul Lazarencu.

Sursa:mediu.gov.md