Apple intenționează să devină o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030

Apple intenționează să lucreze cu „energia curată” și să utilizeze materiale reciclate pentru producție Apple și-a declarat intenția de a atinge neutralitatea în ceea ce privește emisiile de dioxid de carbon până în 2030. În prezent, peste 320 de furnizori, care reprezintă 95% din costurile directe de producție ale companiei, au trecut la energie curată, menționează TechTimes.

De la începutul anului 2018, toate operațiunile interne ale Apple au devenit complet neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon. Compania începe acum să colaboreze cu furnizorii. Deoarece principalul centru de producție se află în China, unde centralele electrice pe bază de cărbune sunt predominante, tranziția la energie curată devine o provocare. În plus, compania se asigură că întreaga cantitate de electricitate utilizată de clienți pentru a încărca dispozitivele Apple va respecta standardele de energie curată. Conștientă de faptul că consumul de energie electrică va contribui semnificativ la amprenta sa de carbon, Apple îndeamnă furnizorii globali să adopte practici de energie regenerabilă și să atingă neutralitatea în ceea ce privește emisiile de carbon în toate operațiunile legate de Apple.

„Peste 320 de furnizori, reprezentând 95% din costurile directe de producție ale Apple, au condus până în prezent tranziția către energia regenerabilă, aducând 16,5 GW de energie regenerabilă în lanțul de aprovizionare al Apple. Acest lucru a permis companiei să producă anul trecut peste 25,5 milioane de megawați oră de energie curată în lanțul său de aprovizionare și a evitat peste 18,5 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon”, informează compania.

Se pare că această companie investește activ în diverse proiecte de energie curată din întreaga lume. În special în SUA, Apple dezvoltă proiecte solare în statul Michigan, cu scopul de a crea 132 MW de energie curată pentru a fi utilizată ulterior în rețea. În Spania, Apple colaborează cu ib vogt și dezvoltă un proiect de energie solară care va genera 105 MW de energie până la sfârșitul anului 2024. De asemenea, se pare că Apple intenționează să reducă utilizarea apei în procesele sale de producție și să crească proporția de apă purificată.

Compania a făcut deja pași importanți în acest domeniu, dar până în 2030 obiectivul este de a recupera 100% din apa proaspătă utilizată în procesul de fabricație. Pentru a-și atinge obiectivele și a deveni o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, Apple intenționează să lucreze cu energie curată și să folosească materiale reciclate pentru a produce baterii și alte procese. În plus, compania a subliniat că va folosi cobalt 100% reciclat pentru a produce noi baterii.