Ministrul Mediului s-a întâlnit cu Ambasadoarea Suediei la Chișinău, E.S Katarina Fried

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei la Chișinău, E.S Katarina Fried. În cadrul discuțiilor, ministrul Mediului și-a exprimat recunoștința pentru asistența acordată de Suedia în implementarea proiectelor de mediu în țara noastră și a subliniat importanța transpunerii legislației de mediu conform standardelor UE.

Interlocutorii au făcut referire la mersul proiectelor care sunt în desfășurare și au stabilit obiective prioritare pentru viitoarea colaborare bilaterală. Totodată,  a fost reiterată importanța proiectul „Sprijinirea autorităților din Republica Moldova în managementul durabil al râului Nistru”, finanțat de Suedia și implementat în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare prin care se asigură o mai bună gestionare a Complexului Hidroenergetic Nistrean. 

De asemenea, discuțiile au vizat și continuarea implementării Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor pentru anii 2023-2032, prin care suprafețele de teren împădurite vor fi extinse cu circa 150 mii de ha. 

Sursa: mediu.gov.md