Amazon a avertizat investitorii că schimbările climatice vor reduce veniturile companiei

În raportul său financiar pe 2023, Amazon a precizat că schimbările climatice ar putea provoca fluctuații în vânzările și rezultatele operaționale ale companiei, ceea ce ar putea face dificilă susținerea majorării sau ar putea duce la scăderea veniturilor. Acest lucru se datorează creșterii costurilor de operare din cauza unor evenimente meteorologice extreme mai frecvente sau a altor schimbări legate de climă, a titrat CNBC.

Aceste schimbări includ „creșterea temperaturilor și lipsa apei, creșterea nevoilor de investiții asociate cu tranziția către o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon, reducerea cererii de produse și servicii ca urmare a schimbării comportamentului clienților, creșterea costurilor de conformitate din cauza reglementărilor mai extinse și globale și a cerințelor terților și a daunelor de reputație care decurg din impactul perceput asupra mediului”.

Amazon are operațiuni extinse care se întind în peste 100 de țări și regiuni. La data de 30 decembrie, compania avea 1,52 milioane de angajați din întreaga lume. Amazon și-a stabilit obiective ambițioase în materie de schimbări climatice, inclusiv angajamentul de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2040.

De asemenea, compania își propune să își alimenteze operațiunile cu energie regenerabilă până în 2025 și a acumulat un portofoliu de peste 500 de proiecte eoliene și solare în întreaga lume. De asemenea, compania intenționează să își reducă dependența de furgonetele pe benzină și să treacă la 100.000 de furgonete electrice Rivian până în 2030.

În 2020, Amazon a cumpărat drepturile de denumire a unei arene sportive profesioniste din centrul orașului Seattle și a numit-o Climate Pledge Arena. În luna iulie a anului trecut, Amazon și-a redus emisiile de carbon pentru prima dată de când a început să divulge aceste cifre, în urmă cu patru ani. Compania s-a confruntat cu presiuni din partea responsabililor săi corporativi pentru a aborda impactul asupra mediului, inclusiv modul în care rețeaua sa de depozitare și logistică contribuie la poluarea aerului în comunitățile de culoare în care se află unele dintre facilitățile sale.

Legiuitorii au investigat modul în care Amazon își gestionează forța de muncă în fața evenimentelor meteorologice extreme după prăbușirea unui depozit în 2021 . Lucrătorii Amazon au solicitat, de asemenea, o protecție sporită împotriva căldurii. Compania a declarat că are protocoale de siguranță legate de căldură care depășesc adesea orientările federale.

Trei modalități de a ajuta întreprinderile să se pregătească pentru tranziția oficială de la combustibilii fosili au fost raportate anterior, potrivit COP28. În cadrul conferinței anuale a ONU privind schimbările climatice din Dubai, toate țările au convenit să elimine treptat combustibilii fosili.