În China au fost salvate aproximativ o mie de pisici,care urmau a fi sacrificate și vândute ca frigărui de porc

În China, poliția a salvat aproximativ 1.000 de pisici dintr-un camion care se îndrepta spre un abator. Acest lucru a oprit activitățile comercianților ilegali care vindeau carnea de pisică drept carne de porc sau de oaie.

Acest lucru a provocat o revoltă publică, oamenii punând la îndoială siguranța alimentelor proaspete, scrie CNN. În urma unei informații primite de la apărătorii animalelor la începutul acestei luni, ofițerii din Zhangjiagang, provincia Jiangsu, au interceptat un vehicul folosit pentru a colecta și transporta pisici capturate.

Traficanții intenționau să trimită carnea de pisică spre sud, după sacrificare, unde intenționau să o vândă sub formă de frigărui și cârnați din porc și miel, se arată în raportul poliției. Aceștia doreau să obțină 20.000 de dolari de pe urma acestui produs.

De asemenea, poliția a oferit detalii despre modul în care a reușit să îi identifice pe traficanți. În special, activiștii pentru drepturile animalelor au observat pentru prima dată un număr mare de lăzi de lemn bătute în cuie în care se aflau mai multe pisici la un loc. Ei au supravegheat locul timp de șase zile și, când un camion a început să transporte pisicile la abator, au intervenit și au chemat poliția, se arată în raport. Animalele salvate au fost trimise acum la un adăpost.

Deși China are legi care reglementează și protejează animalele domestice și pe cale de dispariție, nu există o lege generală împotriva cruzimii față de animalele de companie și față de câinii și pisicile comunitare. Grupurile pentru drepturile animalelor și de mediu se opun de mult timp utilizării părților de animale, inclusiv a multor specii pe cale de dispariție, în medicina tradițională. Există, de asemenea, o opoziție tot mai mare față de festivalul anual al cărnii de câine din Yulin.