Au fost desemnați cei mai vulnerabili oameni în fața încălzirii globale

Experții au identificat persoanele cu boli respiratorii ca fiind cele mai vulnerabile la încălzirea globală. Acest lucru este afirmat într-un articol din European Respiratory Journal, dedicat acestor boli.

Oamenii de știință au declarat că riscul este legat de faptul că temperaturile ridicate și schimbarea tiparelor meteorologice exacerbează problemele de sănătate ale plămânilor. Aceștia au făcut apel la țările Uniunii Europene să își reducă limitele de reglementare pentru poluarea aerului, în conformitate cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Potrivit oamenilor de știință, sănătatea umană și efectele încălzirii globale au devenit acum legate. Polenul și alți alergeni, incendiile de pădure, furtunile de praf și emisiile din transporturile alimentate cu combustibili fosili contribuie la apariția bolilor respiratorii. În plus, experții se așteaptă ca în viitor să apară noi boli respiratorii.

Potrivit lui Zorana Jovanovic Andersen, profesor la Universitatea din Copenhaga, simptomele bolilor respiratorii cauzate de schimbările climatice vor crește, iar pentru unele persoane încălzirea globală este potențial fatală.

Experții au remarcat, de asemenea, că încălzirea globală afectează copiii, ale căror organe respiratorii sunt încă în curs de dezvoltare. Din cauza poluării aerului, aceștia sunt mai predispuși să dezvolte boli pulmonare cronice.

Reducerea emisiilor nocive și împiedicarea creșterii în continuare a temperaturilor ar avea ca rezultat un „beneficiu imediat”, deoarece, pe măsură ce aerul devine mai curat, sănătatea oamenilor se va îmbunătăți, au declarat oamenii de știință.