TikTok va elimina videoclipurile care neagă schimbările climatice

Populara aplicație de videoclipuri scurte TikTok a declarat că își actualizează politica de dezinformare pentru a viza orice conținut care „subminează consensul științific stabilit” privind încălzirea globală.Orice videoclip care conține dezinformări despre criza climatică va fi eliminat, scrie Sky News.

De asemenea, compania introduce noi funcții de căutare pentru a direcționa pe oricine caută informații despre climă către „informații credibile” obținute în parteneriat cu ONU.

Această abordare este similară cu cea utilizată pe YouTube, care promovează linkuri către paginile web ale ONU privind schimbările climatice atunci când oamenii caută videoclipuri relevante.

TikTok a declarat că aceste schimbări vor contribui la „împuternicirea unor discuții corecte despre climă” și la „reducerea dezinformărilor dăunătoare”.

Modificările vor fi introduse sâmbătă, înaintea Zilei Pământului, un eveniment global anual menit să celebreze importanța alocării de timp, resurse și energie pentru a aborda criza climatică.

Sub presiunea guvernelor din cauza preocupărilor legate de confidențialitate și securitate, din cauza faptului că este deținut de chinezi, TikTok și-a înăsprit poziția față de conținutul rău intenționat în ultimul an.