Guvernul a aprobat Protocoalele privind cooperarea moldo-română pentru protecția Prutului și Dunării

Republica Moldova și România vor continua să colaboreze în vederea asigurării securității ecologice și utilizării durabile a apelor Prutului și Dunării. În acest sens, Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Mediului, Protocoalele sesiunilor Comisiei hidrotehnice interguvernamentale moldo-române. Printre acestea se numără Protocoalele sesiunilor Comisiei pentru implementarea Acordului din 11 mai 2011, semnat la Iași; din 7 decembrie 2011, semnat la Cahul; și din 3 noiembrie 2022, semnat la Chișinău.

„Colaborarea cu partea română are o importanță majoră pentru gestionarea resurselor de apă, în context transfrontalier. Astfel contribuim la protecția resurselor de apă, sporirea măsurilor de protecție contra inundațiilor și gestionarea eficientă și durabilă a apelor de frontieră”, a declarat ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov.

Comisia hidrotehnică interguvernamentală moldo-română își va desfășura activitatea în formatul unor ședințe de lucru, care vor finaliza cu semnarea de ambele părți a unui Protocol.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a apelor Prutului și Dunării a fost semnat la Chișinău, la 28 iunie 2010, fiind promovat de Ministerul Mediului, în scopul realizării angajamentelor bilaterale asumate.

Sursa:mediu.gov.md