Ucraina va ajuta delfinii din Marea Neagră să supraviețuiască

Ministrul Protecției Mediului și Resurselor din Ucraina, Ruslan Strelets a declarat că la moment se negociază crearea unui centru de reabilitare a delfinilor pentru a ajuta animalele să supraviețuiască.

„Mai mult de 100 de delfini morți au fost descoperiți pe coastele controlate de Ucraina în timpul războiului de amploare”, a declarat Strelets pentru Vocea Americii. El a subliniat că delfinii au fost aruncați în aer de mine, „orbiți” de sonarul naval și aruncați la țărm dezorientați. 

Centrul de reabilitare va contribui la refacerea populației de delfini. Strelets a menționat că Ucraina a pierdut pentru totdeauna unele dintre ecosisteme, animalele și plantele.

„Mă refer la teritoriile mutilate și la acele obiecte ale fondului de rezervații naturale, pe care atacatorii le-au folosit ca parcare pentru tancuri. Vom avea provocări serioase în ceea ce privește evaluarea a ceea ce s-a întâmplat acolo”, a subliniat ministrul.

El a adăugat că este posibil, de exemplu, să se planteze o nouă pădure în locul celei distruse. Cu toate acestea, ea se va regenera în câteva generații.

„O mulțime de zone va trebui pur și simplu să le rezervăm și să asigurăm un regim de liniște pentru ca natura să se poată regenera singură. Una dintre legile ecologiei este că nu trebuie să ajutăm natura, dar nici să intervenim asupra ei”, a subliniat Strelets.

Reamintim că oamenii de știință din Parcul Național Natural „Tuzlovskie Limans” au dezvoltat o arie științifică pentru crearea unei mari rezervații marine pentru cetacee după război, pentru a permite delfinilor să se reproducă.

Sursa:ecopolitic.com.ua