Ministra mediului a efectuat o vizită de lucru în Ialoveni

Ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a efectuat o vizită de lucru în raionul Ialoveni. Reprezentanții autorităților publice locale, șefii serviciilor desconcentrate în teritoriu au vorbit despre soluțiile privind gestionarea eficientă a deșeurilor și măsurile de împădurire.

În cadrul discuției de ieri, 14 martie, au fost abordate activitățile ce țin de obiectivele Ministerului Mediului pentru anul 2023. De asemenea, a fost prezentat Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor pentru perioada 2023-2032, Planului de acțiuni pentru implementarea acestuia pentru perioada 2023-2027, gestionarea deșeurilor și utilizarea durabilă a resurselor naturale.

Primarii și-au exprimat deschiderea de a colabora în vederea soluționării problemelor legate de gestionarea deșeurilor. Ministra mediului a informat participanții despre etapele de implementare a proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”, cu suportul BEI și BERD. În același context, ministra Iordanov a accentuat necesitatea lichidării gunoiștilor neautorizate.

Protecția mediului este o datorie comună a noastră. Împreună facem schimbarea, de aceea Ministerul Mediului îndeamnă să fim mai responsabili și să reciclăm, marcând pe 18 martie – Ziua Mondială a reciclării, să plantăm pentru un viitor mai sănătos, sărbătorind pe 21 martie – Ziua Pădurii, să protejăm resursele naturale de apă – 22 martie – Ziua Mondială a apei.

Sursa: mediu.gov.md