O nouă pădurice plantată de Corpul Păcii în Moldova

O pădure a fost plantată azi, 11 martie 2023, de Corpului Păcii în Moldova cu ministra mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ambasadorul SUA, Kent Logsdon. Voluntarii de la Corpul Păcii Moldova au planta o viitoare pădure în comuna Cruzești, astfel, sărbătorind cea de-a 30-a aniversare de activitate în țara noastră.

În trei decenii de serviciu comunitar, Corpul Păcii Moldova a implicat în activități civice 1576 de voluntari din Statele Unite ale Americii. La cea de-a 30-ea aniversare, comunitatea de voluntari a oferit un dar – 1576 de puieți și tot sprijinul financiar, împreună cu organizațiile ”The Friends of Moldova”, ”Million trees Moldova”.

”Mă bucur că am fost alături de ei la realizarea acestei inițiative frumoase, de asemenea, le mulțumesc pentru sprijinul și serviciul lor în țara noastră”, a menționat ministra mediului, Iordanca-Rodica Iordanov. Iar ambasadorul SUA, Kent Logsdon nea- asigurat că această pădurice din Cruzești se va mări cu fiecare generație nouă de voluntari ai Corpului Păcii.

Comunitatea Corpul Păcii Moldova activează din 1993. Voluntarii sunt implicați din proiecte din domeniul educației, sănătății, culturii, mediului și dezvoltării economice.

Sursa:mediu.gov.md