DORIN RECEAN: „Guvernul înțelege importanța turismului și este deschis să intervină pentru dezvoltarea acestui sector”

Măsurile de stimulare a dezvoltării turismului, grav afectat în urma restricțiilor pandemice și a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, au fost discutate în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu membrii Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT), condusă de Sergiu Manea.

Potrivit reprezentanților APIT, măsurile pe termen scurt pentru relansarea turismului autohton vizează crearea unui organ al administrației publice centrale de specialitate, perfecționarea cadrului național din domeniu, optimizarea instrumentelor financiare interne și externe pentru susținerea și dezvoltarea industriei turismului în Republica Moldova.

În context, prim-ministrul Dorin Recean a menționat că Guvernul va interveni cu măsurile necesare pentru înlăturarea constrângerilor legislative. Totodată, premierul a sugerat să fie valorificat potențialul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), care oferă atât programe, cât și instrumente financiare de suport pentru antreprenori, inclusiv din domeniul turistic.

„Guvernul înțelege importanța turismului și este deschis să intervină, prin intermediul programelor și instrumentelor disponibile, pentru dezvoltarea acestui sector. Vom elimina constrângerile birocratice existențe pentru a debloca mai multă asistență financiară din exterior”, a menționat șeful Executivului. 

Participanții la întrevedere s-au referit și la necesitatea unei promovări mai ample pe plan internațional a imaginii Republicii Moldova ca destinație turistică.

Sursa:gov.md