Automobilele electrice sunt mai sigure datorită centrului de greutate scăzut

Automobilele electrice s-au dovedit a fi mai puțin predispuse la accidente decât vehiculele cu motor cu combustie internă, titrează CNet.

Jurnaliștii au citat date de la Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), potrivit cărora mașinile cu propulsie electrică primesc adesea scoruri mai mari la testele de impact decât cele convenționale. Experții au enumerat motivele pentru care mașinile electrice sunt considerate mai sigure decât cele cu motor cu ardere internă.

Autorii au observat că mașinile electrice au un centru de greutate mai mic datorită bateriei de sub caroserie. Acest lucru permite manevrarea mașinii la viteze mari și previne răsturnarea acesteia.

Experții au subliniat, de asemenea, că mașinile electrice sunt mai avansate – de regulă, producătorii lor acordă atenție tehnologiilor care permit reducerea consecințelor negative ale accidentelor. Potrivit statisticilor colectate de IIHS în perioada 2011-2019, proprietarii de mașini electrice sunt accidentați cu 40% mai rar decât proprietarii de mașini tradiționale.