Au fost calculate pagubele provocate de cele mai devastatoare dezastre naturale

Organizația caritabilă     „Christian Aid” estimează că pagubele provocate de un dezastru natural devastator în 2022 vor ajunge la cel puțin trei miliarde de dolari, relatează The Guardian.

Experții au ajuns la concluzia că anul 2022 a fost un an devastator pentru lume în ceea ce privește clima. Aceștea au evidențiat cele mai grave furtuni, inundații și secete. Cele mai mari pagube au fost provocate de uraganul Ian, care a lovit SUA și Cuba în septembrie – pagubele au fost estimate la 100 de miliarde de dolari. Inundațiile din Pakistan au provocat pagube de peste 30 de miliarde de dolari.

Furtuna Eunice din luna februarie din Marea Britanie, Irlanda și unele părți ale Europei a provocat pagube de 4,3 miliarde de dolari. Pagubele provocate de secetă în țările europene au fost estimate la 20 de miliarde de dolari. O anomalie meteo similară în China a fost estimată la 8,4 miliarde de dolari.

„În spatele acestor cifre se află milioane de povești pline de pierderi și suferințe umane. Fără reduceri semnificative ale emisiilor de gaze cu efect de seră, aceste pierderi umane și financiare nu vor face decât să crească”, a menționat „Christian Aid”

Pe lângă cele 10 evenimente cele mai costisitoare, raportul organizației caritabile evidențiază și alte incidente notabile legate de climă care au provocat, de asemenea, decese, strămutări, distrugeri și daune mediului.