Macron: Franța va dubla ajutorul acordat unor state pentru conservarea naturii

Președintele francez Emmanuel Macron cere să nu se ia „decizii mărunte” și să se facă „maximum”, la conferința COP 15 privind biodiversitatea de la Montreal, Canada, relatează BFM TV.

Cu două zile înainte de încheierea COP 15, Emmanuel Macron a postat pe Twitter un mesaj în care a afirmat că „trebuie făcut totul pentru a proteja biodiversitatea”.

Potrivit liderului francez, în țările cele mai vulnerabile se află toată bogăția biodiversității, este nevoie de mai multe fonduri pentru a le sprijini, pentru a face tot ce este posibil. Emmanuel Macron a declarat că Franța își va dubla la un miliard de euro pe an ajutorul acordat țărilor pentru protejarea naturii și a îndemnat participanții la COP 15 să se alăture.

„Mesajul meu pentru partenerii noștri: să nu luăm decizii mici, să facem maximum! Haideți să realizăm împreună cel mai ambițios acord. Lumea are nevoie de asta”, a scris Emmanuel Macron pe rețelele de socializare.

„Protejarea a 30% din planetă este ceea ce am făcut în Franța. 33% din teritoriul nostru beneficiază deja de statut de protecție și am creat a doua cea mai mare zonă marină protejată de pe planetă. Să o facem la nivel global”, a mai spus șeful statului francez într-un comunicat.

Reamintim că obiectivul COP 15 privind biodiversitatea este de a încheia până la 19 decembrie un acord privind biodiversitatea la fel de istoric ca și acordul de la Paris privind clima din 2015.