Science Alert: Mersul pe jos cu spatele este bun pentru sănătate

Aproape toată lumea a auzit că 10.000 de pași pe zi sunt benefici pentru sănătate. Dar oamenii de știință insistă asupra faptului că mersul cu spatele este la fel de benefic. Și enumeră o serie întreagă de beneficii.

Desigur, în cazul acestui tip de mers pe jos, creierul are nevoie de mai mult timp pentru a procesa solicitările suplimentare asupra sistemelor de susținere a mișcării, dar complexitatea sporită este cea care oferă beneficii suplimentare pentru sănătate.

Stabilitatea, echilibrul și mersul sunt îmbunătățite, inclusiv la persoanele cu osteoartrită a genunchiului. În timpul acestui tip de mers pe jos, persoana este forțată să facă pași mai scurți și mai frecvenți, ceea ce crește rezistența musculară a piciorului inferior și, în același timp, reduce sarcina asupra articulațiilor. În plus, amplitudinea de mișcare a articulațiilor și a mușchilor se modifică datorită schimbărilor în înclinarea corpului, atenuând durerea provocată de fasceita plantară, una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii de călcâi.

Modificările de postură implică mai mulți mușchi care susțin coloana lombară, astfel încât exercițiul poate fi deosebit de util pentru persoanele cu dureri lombare cronice. Mersul cu spatele crește cheltuielile de energie cu aproape 40% în comparație cu mersul normal la aceeași viteză.