Swiss Re: Pagubele provocate de dezastrele naturale ajung la 260 de miliarde de dolari în 2022

În 2022, pagubele economice cauzate de dezastrele naturale vor ajunge la 260 de miliarde de dolari. Aceasta este o estimare a impactului uraganelor, inundațiilor și incendiilor devastatoare, furnizată de analiștii de la Swiss Re, una dintre cele mai mari companii de asigurări din lume, scrie Bloomberg.

Experții notează că cifra din acest an este cu 11% mai mică decât cea din 2021, dar mai mare decât media ultimilor 10 ani (207 miliarde de dolari).

Potrivit experților, cel mai „scump” dezastru natural a fost uraganul Ian, care a lovit statul american Florida în septembrie – plățile de asigurare pentru pagubele provocate de acesta sunt estimate la 50-65 de miliarde de dolari. Este al doilea cel mai mare eveniment asigurat după uraganul Katrina din 2005.

Analiștii au declarat că volumul despăgubirilor de asigurare legate de dezastrele naturale este în continuă creștere. Unul dintre principalele motive pentru această tendință, cred experții, este reprezentat de schimbările climatice globale și de efectele acestora. „Fenomenele meteorologice extreme au dus la cereri de despăgubire ridicate în 2022, ceea ce confirmă riscul tot mai mare al încălzirii globale pentru toate continentele”, a declarat Martin Bertogg de la Swiss Re.